Nice stay: La Concia (Italie)

Why should we go there? En daar rijd je dan door the middle of nowhere en hoe verder je gaat, hoe meer je in the middle of nowhere komt. Maar dan maakt de weg een laatste bocht en sta je in Codiponte, een dorpje in het noordelijkste puntje van Toscane. Beneden klatert de rivier, rechts lonkt een stokoud dorp en een ruine, en achter ons staat Maartje te roepen en te zwaaien. Haar man Davide komt aantuffen op de minitrekker. Zij zijn de eigenaars van La Concia, een zalig complexje van prachtige appartementen en B&B kamers. De inrichting is smaakvol en van alles voorzien, het uitzicht is fenomenaal, de omgeving is wonderschoon en als je van katten houdt kun je je lol op.

What should we do? Codiponte lijkt geisoleerd, maar dat valt in de praktijk mee. Een uurtje rijden naar beneden en je staat aan zee en middenin de Cinqueterre, een ketting van oude vissersdorpen in knalkleuren. Yup, beredruk en toeristisch, maar daar moet je dus wel effe heen. Wil je lekker eten, een beetje shoppen en rondkijken in een prachtige stad, dan koers je naar het noorden en sta je in Parma. Het teveel aan koolhydraten dat je daar eet, kun je er dan weer afwandelen tijdens prachtige treks in de (directe) omgeving. Let wel op: de bergen hier zijn niet bepaald kinderachtig. Trek goede schoenen aan, breng voldoende water mee en doe vooral piano piano.

Anything disappointing? Nee, niet echt. We hadden hier wel een maand willen blijven. Maartje is de ideale gastvrouw en doet er alles voor om je te tippen over fijns en moois. Davide kookt zoals zijn mama hem dat leerde, verzorgt de mooie tuin en vertelt heerlijke verhalen over de omgeving. Het huisje waarin we verblijven, de voormalige schapenstal, is top qua inrichting en sfeer. Verwacht van de omgeving echter niet het Toscane zoals je dat kent uit de films. Je gaat naar La Concia voor natuur en rust en je zult in de auto moeten stappen voor wat meer reuring.

Which corner? La Concia ligt pal tegenover het dorp Codiponte tegen de berghelling.

Which corner on the Net? www.nice2stay.com/nl/italie/toscane/appartementen/la-concia

20170529_182644
IMG_2704
20170530_171817

Freelance culinair redacteur en publicatiemanager bij een medische hulporganisatie. Eetfreak, kookgek, antenne voor culitrends. Contact: celine@niceplacearoundthecorner.com

Comments are closed.