Nice Stay: Herberg De Smidse, Limburg

Why should we go there? Wij gaan in eerste instantie naar Herberg De Smidse voor de vlaai. De rijstevlaai met rode bessen en slagroom wel te verstaan. Maar ook voor de huisgemaakte tomatensoep, de dikke frieten, de bloedworstsalade en het zalig uitgebreide ontbijt in de ochtend. Tel daarbij op de old school kamers (bloemetjesbehang en vintage bad), de gezelligheid op het terras voor de deur, het rustgevende uitzicht over het wonderschone Geuldal en het algehele ‘iedereen-doet-lekker-waar-hij-zin-in-heeft-sfeertje’ en je begrijpt waarom wij hier toch minstens een keer per jaar een bijtank-stop maken.

What should we do? Wandelen, fietsen, boekje, biertje, bijslapen. Alles wat je normaliter doet tijdens een bezoek aan het Limburgse Geuldal. De Smidse bevindt zich letterlijk op het kruispunt van wandel/fietswegen. Bij de receptie liggen wandelroutes klaar die starten aan de overkant van de straat. Je kunt kruipen naar Belgie, Maastricht is een half uur rijden naar links, Aken is een half uur rijden naar rechts. Verder leuke gehuchtjes voor koffie met vlaai in overvloed.

Anything disappointing? Verwacht hier geen overdreven luxe. De bedjes zijn smal en piepen en knarsen. De kamers zijn best aan een verfje toe en sommige kamers hebben geen badkamer. Douchen doe je dan om en om met de buren op de gang. De Smidse is een herberg zoals we die kennen uit voorbije jaren. Een plekkie uit oma’s tijd. Daar horen geen boxspringbedden of bubbelbaden bij.

Which corner? De Smidse ligt in Epen, net buiten het centrum van het dorp. Als je de slingerweg richting Vaals volgt rijd je er bijna tegenaan.

Which corner on the Net? www.smidse.nl

20161029_161916
20161030_095405
20161029_150430
20161029_144016
20161030_095411

Freelance culinair redacteur en publicatiemanager bij een medische hulporganisatie. Eetfreak, kookgek, antenne voor culitrends. Contact: celine@niceplacearoundthecorner.com

Comments are closed.