Nice place: Vroeg (Bunnik)

VroegWhy should we go there? Restaurants aan de weg met bord in de voortuin roepen het beeld op van doorgekookte groente, teakhouten stoelen en mayonaise in een zakje. Niets van dit alles bij Vroeg, langs de Provincialeweg naar Bunnik. Op een regenachtige woensdagmiddag tuimelen we met paraplu, veel wind en baby in kinderwagen naar binnen. Het is stampvol maar een breedlachende jongen helpt ons met veel enthousiasme naar een plek achterin. Het blijkt een prachtige boerderij, ondanks de grote ruimte kun je hier knus zitten onder de oeroude balken, het is sfeervol ingericht en voorin zit een bakkerij en winkel waar je vers brood, jams, sapjes en ander lekkers kunt kopen.

What should we eat/drink/nibble?  Niets ingewikkelds op de kaart, maar gewoon veel lekkers en veel keus. Je kunt hier ook terecht voor een high-tea, borrel of om te vergaderen met je collega’s. Je tuurt hier met je opschrijfblokje fijn uit over een boomgaard. Veel beter dan een vergaderzaal in Hoog Catharijne. Wij gingen voor de quiche met paddestoelen en ambachtelijke kroketten op brood. Favoriete Verdejo-druif in de wijn, koffie en boterkoek en appeltaart toe. Allemaal goed gemaakt en met veel vriendelijkheid opgediend. Niets meer aan doen.

Anything disappointing? Neuhhh.

Which corner? Achterdijk 1, Bunnik (tegenover landgoed Amelisweerd)

Which corner on the Net: vroeg.nl

Online manager bij een medische noodhulporganisatie en freelance tekstschrijver. Verzamelaar van hotspots en nice places.

Reageer