Nice place: Tolhuistuin (Amsterdam)

TolhuistuinWhy should we go there? Op de plek waar ooit de medewerkers van Shell hun bammetje aten, kunnen we tegenwoordig goed eten voor weinig. In een lekker lichte, no nonsens ruimte is een zee aan tafels neergezet die door aardige blonde (!) meisjes worden volgebouwd met hapjes. Kleine hapjes en iets grotere hapjes die je gezellig kunt delen met je tafelgenoten. Dat betekent lekker veel bestellen, veel proeven en relaxed tafelen met uitzicht op het IJ.

What should we eat/drink/nibble? Wij bestelden de THT voor twee personen en al snel kwamen de eerste gerechtjes op tafel: buffelmozzarella met een tomatensalsa (mmm) en een dun plakje zalm gemarineerd in tandoorikruiden (mmm). Uit het ‘warme vleesmenu’ kwamen een verrukkelijk minikippetje en een portie saté waarvan we besloten dat we die hier standaard gaan bestellen. Goed gemarineerd kippendijvlees, overgoten met een grove pindasaus en witte vlokken popcorn, zalig. Het tuintje werd afgerond met twee gerechtjes die nogal zwaar op de maag vielen na de voorafgaande parade: een wrap met witte kool en een pasteitje bakkeljauw. Toen was het hoog tijd de broekriem wat te laten vieren en ’s even lekker een paar minuten over het IJ te staren.

Anything disappointing? Nee, prima tuin waar met lol wordt gekookt tegen betaalbare prijzen.

Which corner? IJpromenade 2

Which corner on the Net: tht.nl

 

 

Freelance culinair redacteur en publicatiemanager bij een medische hulporganisatie. Eetfreak, kookgek, antenne voor culitrends. Contact: celine@niceplacearoundthecorner.com

Reageer