Nice place: Pho91

Why should we go there? Pho91 stond al een tijdje op ons lijstje om te bezoeken. Maar het probleem was: we konden er steeds niet meer bij. Al vanaf de opening is Pho91 big succes en bommetje vol. Nu dan toch gelukt en we begrijpen nu waarom tout de Pijp en omstreken hier komt snaaien. Pho91 serveert gezond, smakelijk en betaalbaar eten in een informeel interieurtje. Met een gezellig krijtbord en (hang)plantjes aan de muur. Heul hip dus. 

What should we eat/drink/nibble? De gerechten op de kaart bij Pho91 eet je in Vietnam buiten op straat. Dus eenvoudig, vers gemaakt en snel te consumeren eten. We bestelden uit de hapjesselectie twee soorten loempia’s: knapperig gefrituurde loempiaatjes gevuld met varkensvlees en verse, zachte springrolls met garnalen en rijstvermicelli. Laatstgenoemde kwam met een bakje hoisin-pindasaus dat we voor de lekker nog even met de vinger uitschraapten. Als hoofdmaal hadden we pho (noedelsoep) en een noedelsalade met kip. De soep slurpte lekker weg en was goed gevuld met platte rijstnoedels, kip en groenten. De noedelsalade was okee, maar niet om te gillen.

Anything disappointing? Pho91 serveert prima eten in een leuke tent, maar we misten een beetje de echte Vietnamese smaken in de kruiderij. Gelukkig staan er wel wat smaakmakers op tafel om de gerechten naar eigen believen te pimpen.

Which corner? Albert Cuypstraat 91

Which corner on the Net? pho91.nl

 

 

Freelance culinair redacteur en publicatiemanager bij een medische hulporganisatie. Eetfreak, kookgek, antenne voor culitrends. Contact: celine@niceplacearoundthecorner.com

Reageer