Nice place: Jetties (Haarlem)

JettiesWhy should we go there? Jetties is een adres waar je terecht kunt voor lunch, (high) thee met taart of een volledige maaltijd. Wat je eet is van eerlijke afkomst en dat eet net even wat lekkerder. De sfeer is nog het beste te vergelijken met een kantine: lange vitrine, tegels op de vloer, flink wat galm, maar vrolijk van sfeer en prima voor een broodje, theeleuterij of een snelle hap.

What should we eat/drink/nibble? De menukaart achter de toonbank zorgt voor oponthoud bij de self-service toonbank, want de keuze is reuze. Naast een enorme lijst broodjes, burgers en soepen is er een aanbod aan volledige maaltijden dat wekelijks wisselt. Wij namen een veggie sandwich met humus en kregen een prachtig opgemaakt broodje (goed brood!), aan beide kanten dik bestreken met humus en volgestopt met salade en groenten. We moesten wat in de weer met zout en peper om de flauwe smaak van de humus op te peppen, maar verder een lekker verse en royale lunch. En dan is er nog de vitrine met zoet… Bomvol prachtige taarten, cheesecakes, citroen-meringuetartlets en shortbreads.

Anything disappointing? Bij een ‘100% gezond, 100% biologisch’ denken we toch ook aan salades, maar die vonden we niet op de menuborden. Op de website ontdekken we wel het bestaan van een ‘salade van de maand’.

Which corner? Kruisweg 57

Which corner on the Net: jetties.eu

 

 

Freelance culinair redacteur en publicatiemanager bij een medische hulporganisatie. Eetfreak, kookgek, antenne voor culitrends. Contact: celine@niceplacearoundthecorner.com

Reageer