Nice place: In ‘t Goede Uur (Haarlem)

In t Goede UurWhy should we go there? Dé plek om de herfst of winter te vieren met goede vrienden of familie. Dit knoertgezellige restaurantje bevindt zich aan een van de mooiste pleintjes van Haarlem. Eenmaal de drempel over stap je in een wereld die niet meer bestaat. Een wereld van herbergiers die schuimende pullen bier op de bar knallen, stoffige reizigers die hun peerd aan de knecht hebben overdragen, rondborstige meiskes… Nou ja, Middeleeuwen dus. En in deze entourage eet je de lekkerste kaasfondue van Haarlem en misschien wel van Noord-Holland. Bij mooi weer ook prikken op het terras voor de deur.

What should we eat/drink/nibble? Kaasfondue, dat mag duidelijk zijn. Wij kozen de Provencaalse fondue en de versie met gorgonzola en rode port en konden niet stoppen met dopen. Lekker brood erbij dat zonder problemen wordt aangevuld en desgewenst een portie groenten die het ook lekker doen in het kaasbad.

Anything disappointing? Het bakje sla dat erbij komt verdient echt meer aandacht… en een dressing.

Which corner? Korte Houtstraat 1 (Vijfhoek)

Which corner on the Net: hetgoedeuur.nl

Freelance culinair redacteur en publicatiemanager bij een medische hulporganisatie. Eetfreak, kookgek, antenne voor culitrends. Contact: celine@niceplacearoundthecorner.com

Reageer