Nice place: Gebroeders Niemeijer (Amsterdam)

Why should we go there? In Parijs dronken we bij een hippe koffiebar voor het eerst de chocolademelk van Valrhona. Romig en heet gemaakt met de melkschuimer van het espressoapparaat. En vanaf dat moment hadden we weer een extra reden om regelmatig naar Parijs te gaan. Hoe gelukkig werden wij, toen we ontdekten dat dezelfde goddelijke choco geschonken wordt in hartje Amsterdam midden tussen de hashwinkels en toeri-rotzooi. In een sfeervolle bakkerij/lunchroom waar de kasten zijn volgestopt met Franse boules, pavés en fougasses en de vitrines met tarte au citron, financiers, canelés en nog veel meer om van te kwijlen. Bij de Gebroeders Niemeijer, twee knullen die gewoon uit de Nederlandse klei zijn getrokken, geniet je van een petit dejeuner en dejeuner zoals je die krijgt in Frankrijk.

What should we eat/drink/nibble? Nou alles dus eigenlijk, maar wij hadden een extreem goede ervaring met de belegde broodjes en salades. Het brood van de gebroeders is ook zonder beleg al top, maar met een paar plakken Brie de Meau van Fromagerie Kef en wat zongedroogde tomaatjes wordt het een klein Frans feestje in je mond. Hetzelfde geldt voor de geitenkaassalade: goede krulsla perfect aangemaakt met een balsamico-vijgendressing en toegedekt met plakken Tunnel de Chevre waarvan je bijna gaat blaten van geluk. On the side drie verschillende minibroodjes om de dressing en de restjes kaas mee op te vegen. Heel erg lekker.

Anything disappointing? Nee, niet echt. Het personeel is wat slomig en niet zo efficiënt, maar dat vergeven we ze want ze zijn heel lief. En nee, goedkoop is het hier niet, maar dit is ambacht en ambacht kost tijd dus geld.

Which corner? Nieuwendijk 35

Which corner on the Net: gebroedersniemeijer.nl

20171104_133646
20171104_133646
20171104_133715
20171104_133609

 

 

Freelance culinair redacteur en publicatiemanager bij een medische hulporganisatie. Eetfreak, kookgek, antenne voor culitrends. Contact: celine@niceplacearoundthecorner.com

Comments are closed.