Nice place: Effen Grijs (Haarlem)

Effen GrijsWhy should we go there? Wanneer we restaurant Effen Grijs in Haarlem binnenstappen worden we zo enthousiast ontvangen dat we er stil van worden. Het interieur mag dan overwegend grijs zijn, het personeel is fris en vrolijk. Er wordt uitgelaten gedineerd en geborreld. Aan de stoere bar wordt de vrijdagavond afgetrapt terwijl in de aangrenzende ruimte mensen genieten van het eten. De gerechten zien er uit alsof ze rechtstreeks uit een restaurant met gesteven tafelkleden en niets-aan-de hand-achtergrondmuziek komen. Hier kookt een chefkok! Gecombineerd met de ongedwongen sfeer maakt het van Effen Grijs een unieke plek.

What should we eat/drink/nibble? Er komt een heerlijk knisperend vers broodje met humus van tuinbonen op tafel. De kaart is overzichtelijk en enorm betaalbaar, geen hoofdgerechten boven de € 15. Wij namen de wild paté, bulgur met groenten en paddenstoelen en zeewolf met couscous. De kok komt persoonlijk toelichten wat er op ons bord ligt. Fijn zeg, dat je gewoon heerlijk zit te eten zonder poespas om je heen. We namen nog een likeurtje toe. De eigenaar schenkt de Sambuca zoals hij heeft geleerd bij de Bokkedoorns. Trés bien!

Anything disappointing? De porties is het restaurant zijn wat aan de kleine kant, zou de dichter C.B. Vaandrager zeggen.

Which corner? Lange Veerstraat 20

Which corner on the Net: Facebook.com/Effengrijs

Online manager bij een medische noodhulporganisatie en freelance tekstschrijver. Verzamelaar van hotspots en nice places.

Reageer