Californian wraps

Deze wrap is een meet and greet van ingredienten die je normaliter tegenkomt in een californian roll (sushi) in combinatie met een kruid dat zich standaard bevindt in een Vietnamese ricepaperloempia: verse munt. Het is van belang dat je er bij het stapelen van de vulling aan denkt dat elk hapje een combinatie moet zijn van alle ingredienten. Zorg dus voor een gelijkmatige verdeling en let er bij het rollen op dat alles in de wrap een lekker plekkie krijgt.

Voor 2 wraps 

½ tl wasabipoeder of wasabipasta (verkrijgbaar bij Aziatische voedingswinkels)

40 g mayonaise van goede kwaliteit

kneepje citroensap

2 wraps

blaadjes little gemsla of kropsla

4 beetgare groene asperges of repen komkommer (zaad verwijderd)

4 krabsticks

1 avocado, geschild, over de lengte in repen

blaadjes verse munt

versgemalen zwarte peper

Roer de wasabi door de mayonaise en breng op smaak met een beetje citroensap. Leg een wrap op een plank, maak op de helft een langwerpig stapeltje van de slablaadjes, 2 groene asperges (of repen komkommer), 2 krabsticks en de helft van de avocado en blaadjes munt. Bestrijk met de wasabimayonaise, bestrooi met versgemalen zwarte peper en rol de wrap dan zo strak mogelijk op. Zet de wrap vast met 2 cocktailprikkers en herhaal met het proces met de andere wrap en resterende ingredienten. Snijd de wraps met een scherp mes schuin doormidden en serveer.

Freelance culinair redacteur en publicatiemanager bij een medische hulporganisatie. Eetfreak, kookgek, antenne voor culitrends. Contact: celine@niceplacearoundthecorner.com

Reageer